Op dit moment geef ik geen cursussen Do-In Yoga. Ik ben op zoek naar een docent die dit zou kunnen geven in IJmuiden. Wil je informatie, mail mij dan even. Op https://do-in-yoga.nl/ vind je meer info over docenten in de buurt of het volgen van online lessen.

 

                                                                                                      Do-In Yoga
Do-In Yoga is een actieve Japanse bewegingsvorm ter bevordering van de gezondheid, waarin het bewegen vanuit de Hara (buik) centraal staat. Om de energie (Ki) te laten stromen wordt gebruik gemaakt van speciale strekkingen, balans oefeningen, kracht oefeningen, mobiliserende oefeningen en behendigheid technieken (zo’n 80% lichaamsbeweging). Deze worden gecombineerd met meditatie, aandacht en adem technieken (zo’n 20%).
Het wekelijks volgen van Do-In Yoga maakt je lichaam sterker en leniger. Dit voorkomt klachten, maar kan ook klachten oplossen. Zeker als je er ook thuis mee aan de slag gaat.
Tijdens de lessen vertel ik graag meer over de werking van energie, wat te doen bij specifieke klachten, de invloed van de seizoenen, en voeding. Ik ben erg geïnteresseerd in zelf je gezondheid bevorderen, dus dat deel ik graag met de cursisten. Geen enkele les is hetzelfde!
Do-In Yoga oefeningen doe je rustig en ontspannen, het is geen competitie. 15 min. per dag is al voldoende om je lichaamshouding te verbeteren, je spieren te versoepelen, je ademhaling te verdiepen en je weerstand te verhogen. Geestelijk zal je stabieler zijn en tegen stress ben je veel beter bestand.